Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

8146 NASPROTNIK POD MASKO ANGELA LUČI
9. april 1962: Knjiga 86  Bertha Dudde

V poslednjih dneh pred koncem bo veliko zmede in vedno bolj jasno boste čutili moč Mojega nasprotnika. Vendar bom za vas, ki ste in želite ostati Moji, vedno prižgal luč, da boste prepoznali delovanje Mojega nasprotnika, tudi če se pojavi pod masko angela luči. Želim vam dati razumevanje, kje on povzroča zmedo, če je le človeku do tega, da želi hoditi v Resnici. Toda strašno bo, kakšno razdejanje bo ustvaril. Ker so ljudje brezbrižni in pogosto pričakujejo samo občutke, ker so s tem zadovoljni, in še vedno verjamejo, da jih Jaz pošiljam, toda Moje delovanje je čisto duhovno, torej zadeva samo odrešenje človeške duše, zato se izogibam vsemu, kar bi lahko podžgalo lakoto po občutkih... Moja dejavnost bo vedno usmerjena samo v to, da razsvetljujem vas ljudi na področjih, kjer se še gibljete v duhovni temi. Jaz si bom vedno prizadeval samo razbliniti temo in vam prinesti svetlobo, da boste lahko jasno prepoznali pot, ki ji morate slediti, da postanete blaženi... In zato bom nagovarjal srca tistih, ki si prizadevajo doseči svoj cilj na zemlji, da vzpostavijo odnos z Menoj, in zato lahko slišijo Moj glas v sebi, bodisi v svojih mislih ali skozi besedo, ki jim sedaj zveni, v primeru, da zrelost duše to dopušča.

Nasprotnik pa bo vedno usmerjal človekove misli v svet... Pogosto se bo pojavljal kot angel luči, vendar ga boste zlahka prepoznali, saj ne spodbuja odvračanja od sveta, ampak bo vedno postavljal svet v ospredje, tako da bodo ljudje, ki niso povsem trdno združeni z Menoj, postali njegov plen. Zmeda med ljudmi bo velika, kajti dokler se človek oklepa najmanjša želje po svetu, mu Moja Beseda ne bo razumljiva, če mu bo Moja Beseda posredovana jo ne bo mogel slišati, potem jo ne bo prepoznal kot Mojo Besedo in se bo veliko prej obrnil k tistemu, ki ustvarja to duhovno zmedo. In Moja Beseda ostane brez učinka, čeprav nosi v sebi veliko moč, vendar ne sme naleteti na odpor, da lahko človek doseže blagoslov za svojo dušo.

Toda vi, ki Mi želite pripadati z vsemi svojimi čuti, vi, ki ste resno vzeli zorenje svojih duš... vi, ki ste prepoznali svoj zemeljski cilj in resnično stremite k njemu... Začutili boste Kdo vam govori, in vedno se boste obrnili stran od tistega, ki se pojavi pod masko svetlobe, ki pa ljudem ne prinaša odrešitve, ampak le pogubo (katastrofo)... Vendar mora biti vsakemu človeku dopuščena svobodna volja, vsak človek se mora osebno odločiti, komu se želi pridružiti, in vsakega človeka, ki mu duhovni zaklad prinaša, mora osebno preveriti... In kdor je dobre volje, bo znal ločiti resnico od zmote in ne bo mogel biti zaveden iz resnice v zmoto, saj hrepeni po tem, da bi ostal v Resnici... In tako bom lahko vedno ščitil Moje Lastne, da ne bodo zapadli v zmoto... In ne bo se jim treba bati Mojega nasprotnika, ker bo vedno izdal samega sebe in zato ga bodo prepoznali tisti, ki resnično težijo k Meni, ne glede na to, kako dobro se bo prikril... Ker ne bo mogel dati ljudem svetlobe, bodo nenehno ostali v temi, ne glede na to, koliko lažnih luči bo svetilo... ne daje svetlobe, ker je Moj nasprotnik sam princ teme in bo princ teme ostal, tako da nikoli ne bo mogel dati svetlobe...Toda svetloba izhaja iz Mene in po tem prepoznate Moja ali dejanja Mojega nasprotnika: ali je v vas prižgana luč, ki vas pomirja, ki vas osrečuje kot spoznanje, ki je v skladu z Resnico in vam daje razjasnitev tam, kjer je bilo v vas do takrat še temno... AMEN

Bertha Dudde