Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

1003 OPOMNIK V ZVEZI S PRAKTICIRANJEM SAMOKONTROLE... NEŽNOST... MIROLJUBNOST
12. julij 1939: knjiga 19  Bertha Dudde

Naučite se obvladovati sebe in postanite nežni in miroljubni, kajti vaš čas na Zemlji vam je dan kot poskusna doba, da dosežete polno zrelost, se urite in oblikujete v dobrobit svoje duše. Težko boste izpolnili svojo zemeljsko nalogo, če se za to prej ne prizadevate, kajti vse težave vaših duš izvirajo iz lastnega pomanjkanja samokontrole. In zato poslušajte, kaj Gospod oznanja vam osebno:   

Vi, Moji otroci na Zemlji se morate truditi, da boste drug drugega obravnavali z ljubeznijo.... To bivanjena Zemlji ste izbrali v zavedanju, kaj vam primanjkuje; imate veliko priložnosti, da se spopadete s svojimi slabostmi in napakami, vendar morate imeti tudi dobro voljo, da ponujene možnosti izkoristite in se z nenehnim samoomejevanjem okrepite in presežete svoje napake. Imejte v mislih, otroci Moji, s koliko potrpežljivosti moram vedno znova spregledati vaše slabosti, pa vendar se Moja ljubezen do vas ne zmanjša... Razmislite, koliko več razlogov bi imel, da bi postali nepotrpežljiv, in kako sem, kljub temu, z največjo potrpežljivostjo in usmiljenjem ponovno objemam Moje otroke in jim ljubeče odpustim, ko so grešili.... upoštevajte, da je Moje življenje na Zemlji zahtevalo obilo potrpežljivosti do grešnega človeštva, ki kljub temu ni prepoznalo Moje ljubezni in poplačalo vse dobro kar sem naredil ljudem z nehvaležnostjo in na koncu povzročil, da sem tako nepopisno trpel.... Kako zelo so Me poniževali in si izmišljali vse vrste mučenja in Me brez vsake krivde izročili na križanje... In Jaz sem potrpežljivo prevzel tudi to najgrenkejšo krivico in kljub temu nisem odtegnil Svojega usmiljenja od tistih, ki so Mi storili krivico.... Rotil sem Očeta v nebesih, naj jim odpusti grehe in se nisem odvrnil od človeštva, ampak sem jih poskušal pridobiti s potrpežljivostjo in ljubeznijo in jim s tem prinesti odrešitev.

In zato bi morali vaditi tudi vrlino samozatajevanja, živeti je treba za drugega in si vedno prizadevati drug drugemu lajšati trpljenje, da boste postali popolni in ne boste zaman živeli svojega zemeljskega življenja. In žrtvujte Mi vse svoje skrbi in bolečine, in postali boste nežni kot golobi in komunicirali drug z drugim potrpežljivo in z ljubeznijo, in notranji mir bo vstopil v vaša srca.... in pomagal vam bom, če boste v nevarnosti, da izgubite sebe. AMEN

Bertha Dudde