Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Gospodov osebni prihod

Izvleček iz sporočila, katerega je prejel Jakob Lorber, o učenju in delovanju Jezusa med Njegovim poslanstvom. Povzeto po Velikem Janezovem Evangeliju, kjer Gospod govori Svojim učencem o tej temi:

                                                                         1    

Prejeto po Jakobu Lorberju                                                                                                           

"Jaz sem jim pokazal kako bo potuhnjen princ sveta kmalu soočen s svojo sodbo in kmalu za tem, tudi njegove legije. Istočasno jim Bom pokazal konec sveta (v tem primeru "konec sveta" ne pomeni, da bo zemlja uničena. Namesto tega pomeni to konec prevlade materializma in njegove oblasti, z egoizmom, ter s hlepenjem po oblasti in s tem začetek spoznavne duhovnosti, to je pozitivne, duhovne življenjske filozofije, ki je idealno podana v čistem Jezusovem Nauku, Njegovemu Življenju in delovanju Ed.) in univerzalno sodbo podobno tisti, kot v času Noeta. Osupli so Me vprašali, kdaj se bo to zgodilo. Toda Jaz sem jim rekel: Kot je bilo v Noetovem času, tako bo tudi takrat: Ljubezen bo izginjala in se bo popolnoma ohladila. Vera v nauke čistega življenja in v spoznanje Boga, kot je bila razkrita človeštvu iz nebes, se bo spremenila v temno, mrtvo praznoverje, polno laži in prevare. Vladajoča oblast bo ponovno uporabljala človeška bitja kot živali in jih bo hladnokrvno brez usmiljenja pobijala, če se ne bodo uklonili njeni volji brez ugovarjanja."

"Vladajoča oblast bo trpinčila reveže z vsemi vrstami nadlog in bo preganjala in zatirala vsakega svobodnega duha z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Na ta način bo človeštvo podvrženo takšnim stiskam, katerih še nikoli ni bilo na planetu zemlji. Toda takrat, zaradi mnogih Izbranih, ki se bodo nahajali med reveži, se bodo dnevi skrajšali. Kajti če se to ne bi zgodilo, bi lahko propadli tudi Izbrani! Do takrat pa bo kakorkoli minilo še tisoč let in še ne čisto nadaljnjih tisoč let! - Potem Bom poslal iste angele, katere sedaj tukaj vidite (angeli so bili vidno prisotni, to je v najbolj popolni človeški obliki ­materializirani najpopolnejši, najvišji duhovi; na primer Gabriel, Rafael, Zuriel in drugi (Glej Janez 1:51): "Resnično rečem vam, videli boste odprta nebesa in Gospodove angele, ki se vzdigujejo in spuščajo nad Sinom Človekovim." Ed.) z velikimi trobentami med reveže. Ti angeli bodo obudili duhovno mrtva zemeljska človeška bitja iz grobov njihove noči. In ti mnogi milijoni prebujenih bodo takrat, kot valeči ognjeni steber od enega konca sveta do drugega, strmoglavili posvetne sile in nihče se jim ne bo mogel upreti! "

"Od takrat dalje, bo zemlja zopet postala raj in Jaz bom večno vodil Moje Otroke po pravi poti. Vendar bo takrat, po tisočih letih, princ teme še enkrat, za kratek čas sedmih let in nekaj mesecev in dni, osvobojen njemu na ljubo, bodisi za njegov popoln padec ali za možno vrnitev. V prvem primeru se bo notranji del zemlje preoblikoval v večno ječo, medtem ko bo zunanja zemlja ostala raj. 

V drugem primeru se bo zemlja spremenila v nebesa in smrt mesa in duše bo za vedno izginila! - Kako se bo to zgodilo in kdaj? Niti prvemu angelu v nebesih ni dopuščeno da ve, kdaj se bo to zgodilo. Edino Oče Sam to ve!..."

"Prišli bodo časi, ko bodo mnoga človeška bitja iskala le zadovoljstva sveta; Bog bo takrat kmalu dopustil, da bo človeštvo doletela splošna svetovna sodba. Potem bomo videli, če bodo še obstojali ljudje, ki si bodo z merilnim trakom v roki, upali reči sočloveku: 'Poglej, izmeril sem ta velik kos zemlje, postavil mejne kamne in jo razglasil za mojo neizpodbitno lastnino.' In če bi si kdo upal to izpodbijati in reči: 'Prijatelj, vsak ima enako pravico, če ima moč in sredstva, da izvije tvojo zamišljeno pravico iz tvojih rok.'; takšno človeško bitje bom Jaz obsodil na smrt! ­Rečem vam: Takšna osebo ne bo več obstajala! Kajti, ko bom Jaz znova prišel na to zemljo, da sodim takšne 'epikurejce', pa tudi da vročim nagrado življenja vsakomur, ki je iz ljubezni do Boga in svojega bližnjega pretrpel veliko bedo in nadlogo, - potem se zemlja ne bo merila po posameznikovi samo-koristnosti. Kjerkoli takšen bo, bo lahko žel in zadovoljeval svoje potrebe. In ljudje si bodo medsebojno pomagali, ter nihče ne bo rekel: 'Poglej, to je moja posest, kateri sem jaz gospodar!' 

Takrat bo človeštvo spoznalo, da sem samo Jaz Gospod, vsi ostali pa so bratje in sestre. Vendar bo v tem vmesnem razvojnem časovnem razdobju človeštva tistim, ki niso prečiščeni z velikim ognjem življenja, dopuščeno, da ostanejo takšni kot so, vendar od sedaj naprej ne za polnih dvatisoč let. Sledeč temu, bo duh človeštva pridobil veliko prevlado in na planetu zemlji ne bo več obstajalo nobeno izmerjeno "moje" in "tvoje". Iz Božjega vidika celotna zemlja pripada vsem ljudem enako, kot je bil primer na začetku. Modreci so jo razdeljevali v skladu s potrebami ljudi in jih podučili o obdelovanju zemlje. Pridelek so potem modri možje delno razdelili in presežek je bil shranjen v posebno zgrajena skladišča tako, da nihče v skupnosti ni trpel pomanjkanja.."

"Ogenj, ki bo predhodnica Mojemu Prihodu se bo imenoval: Veliko in splošno mučno stanje, revščina in stiska, kakršne še ni bilo na zemlji. Vera bo prenehala obstajati, ljubezen se bo ohladila in vsi revni ljudje bodo tožili in stradali. Vendar veliki in močni, in kralji tega sveta ne bodo pomagali ponižnim moledovalcem zaradi njihove velike ošabnosti in trdosrčnosti. Takrat se bo narod dvignil proti narodu in se bo vojskoval s strelnim orožjem. Zaradi tega bodo vladarji zašli v dolgove in bodo mučili svoje podanike s prevelikimi davki. Posledica tega bodo zelo veliki stroški življenja, lakota, mnoge hude bolezni, epidemije in kužne bolezni med človeškimi bitji, živalmi in rastlinami. Prav tako bo veliko viharjev na kopnem in na morju, kot tudi potresov. Morje bo na mnogih mestih poplavilo obale in ljudje bodo trpeli v veliki tesnobi in bodo živeli v velikem strahu v pričakovanju stvari, ki bodo zadele planet zemljo! Vse to bo dopuščeno, da se zgodi z namenom, da se ljudje obrnejo proč od njihovega napuha, egoizma in brezbrižnosti. Glejte, to je prva stopnja ognja, s katerim bo človeštvo očiščeno za Moj Bližnji Prihod.

Istočasno bo naravni ogenj v veliko pomoč: Ogenj bo poganjal ladje po vseh morjih s hitrostjo vetra. Zahvaljujoč svoji ostroumnosti, bo človeštvo zmožno izdelovati železne vagone in ceste; in namesto, da bi živali vlekle vagone, bodo uporabljali ogenj z njegovo močjo in potovali po zemlji s hitrostjo puščice. Prav tako bodo vedeli kako nadzorovati žarečo strelo (elektriko) in jo naredili za najhitrejšega posrednika njihove volje iz enega konca zemlje na drugega. In ko se bodo ponosni in pohlepni kralji medsebojno vojskovali, bo ogenj odločujočega pomena. Kajti z njegovo močjo bodo zelo težke, okroglaste železne mase zalučane s hitrostjo svetlobe proti sovražniku, proti mestom in trdnjavam, ter povzročale veliko opustošenje. S takšnim orožjem bo genialno človeštvo prišlo do točke, kjer noben narod ne bo mogel začeti vojno proti drugemu, ker če bi se dva naroda medsebojno napadla s takšnim orožjem, bi se medsebojno uničila do zadnjega moža, kar ne bi nobenemu prineslo resnično zmago ali korist. Kralji in poveljniki bodo to kmalu spoznali in bodo potemtakem raje živeli v miru in prijateljstvu. In v primeru, če bi se posebno ošaben in častihlepen rogovilež dvignil in začel vojno proti svojemu sosedu, se bodo miroljubni združili in ga kaznovali. Na ta način se bo postopoma vrnil nekdanji mir k narodom zemlje in bo postal stalen. Primitivni ljudje se bodo medsebojno še vojskovali, vendar bo celo med temi narodi vojna kmalu postala nemogoča. Preko pravičnih kraljev in poveljnikov, bom Jaz združil narode sveta in Bom nadnje izlil Mojo Luč in se bodo spremenili v mirne in svetlobi prijateljske narode. Glejte, to je druga stopnja ognja, s katerim bo človeštvo očiščeno!

Tretja stopnja ognja bo sestavljena iz tega, da bom Jaz že petsto let prej obudil celo bolj razsvetljene sle, preroke in služabnike (to so reformatorji Boehme, Swedenborg in sedaj 'nova luč'; nadalje tudi nova luč znanosti. Ed.), ki bodo podučili vse narode o resnici v Mojem Imenu.

Torej jih bodo rešili vseh vrst zablod, prevar in laži, ki bodo preko lažnih prerokov in duhovnikov, celo v Mojem Imenu, tlakovale pot k lastnemu propadu. Lažni preroki in duhovniki bodo v kratkem času s tem začeli svoje peklenske začetke, ki so tu in tam že začeli v Mojem času. Ti lažni preroki bodo izvajali lažne znake in čudeže, podobno poganskim duhovnikom. Zapeljali bodo mnoga človeška bitja, ter s tem pridobili velike zemeljske zaklade in bogastvo, moč in ugled. Toda s tretjim ognjem in z njegovo naj svetlejšo svetlobo, bodo vse izgubili in bodo uničeni. Kralji in princi, ki so jim pripravljeni pomagati, bodo izgubili vso svojo moč, bogastvo in prestole. Kajti Jaz bom obudil Moje Lastne kralje in poveljnike, ki jih bodo porazili in s tem se bo nekdanja noč pekla in njegovih pomagačev na zemlji končala. V tretji stopnji ognja iz nebes bo laž poražena in tudi njena borba z lučjo resnice tako, kot se mora naravna noč ukloniti pred vzhajajočim soncem! Zbežati mora v njene temne jame in globine; in ko je nekdo v svetlobi, ne bo več hlepel po noči.

In sedaj vam Bom pokazal tudi četrto stopnjo ognja, s katerim bo zemlja, človeštvo in Moje celotno stvarstvo očiščeno ob času Mojega Drugega Prihoda. Ta ogenj bo sestavljen iz vseh vrst in rodu velikih naravnih katastrof, posebno na tistih mestih na zemlji, kjer je človeštvo zgradilo prevelika in preveličastna mesta. Tam bo prisotna in bo tudi vladala velika ošabnost, hladnost, pokvarjenost, lažna sodišča pravice, mogočnost, vplivnost, brezbrižnost in istočasno izjemna revščina in vse vrste težav in nadlog, h katerim bo prispevalo brezmejno uživaštvo in brezbrižnost visokih in močnih. V teh mestih bodo tudi ustanovljene mnoge tovarne v velikem obsegu, v katerih bosta namesto človeških rok opravljala delo ogenj in voda združena s tisočimi genialnimi stroji iz železa. Za kurjavo bodo uporabljali zelo star zemeljski premog, katerega bodo ljudje tega časa pridobivali iz globin zemlje v zelo velikih količinah.

Ko bo ta dejavnost preko moči ognja dosegla svoj vrhunec, bo zemeljska atmosfera na takšnih mestih zasičena z vnetljivimi vrstami etra, ki se bo potem na tej ali oni točki vžgal, in bo spremenil mesta in pokrajine v ruševine in pepel, skupaj z mnogo številnimi prebivalci. Tudi to bo veliko in učinkovito prečiščevanje. Vendar, kar ta vrsta ognja ne bo zmožna izvesti, bo doseženo z vsemi vrstami velikih viharjev. To se bo seveda zgodilo samo tam, kjer bo to potrebno, kajti brez potrebe ne bo nič požgano ali uničeno. Zaradi tega bo tudi zemeljska atmosfera osvobojena njenih škodljivih par in peklenskih naravnih-duhov in to bo imelo blagodejni učinek na vsa ostala bitja na zemlji. To bo služilo tudi človeškemu fizičnemu zdravju tako, da bodo vse številne in hudobne telesne bolezni izginile in ljudje bodo dosegali zrelo, visoko starost, zdravi in močni.

Ker bodo tako očiščeni ljudje ostali poživljeni v Moji Luči in se bodo v vsakem času dejavno in resnično držali Postav Ljubezni, bo vsa zemeljska lastnina razdeljena med človeštvo na takšen način, da bo vsak imel dovolj tako, da s primerno marljivostjo ne bo nobeden več trpel pomanjkanja. Voditelji skupnosti in kralji, ki stojijo v Moji Luči bodo popolnoma podložni Moji Volji in bodo poskrbeli, da ne bo nastopilo nobeno pomanjkanje med ljudmi v njihovi deželi. In Jaz Sam bom povsod obiskoval ljudi, jih krepil in tolažil, kjer Bom našel največje hrepenenje in največjo ljubezen do Mene. Ta prerokba, seveda zadeva čas v dokaj oddaljeni prihodnosti, vendar bo izpolnjena. Kajti vse lahko premine, celo ta zemlja in ves vidni nebesni svod, vendar pa ne Moje Besede in obljube, od katerih se bo čisto vsaka izpolnila!

Takrat bo obstajalo veliko novih krajev, dežel in narodov, ki sedaj nimajo imena. Vendar ste lahko prepričani, da Bom ponovno prišel na zemljo le na takšna mesta med človeška bitja, kjer obstaja največja in nadvse živa vera in največja in najiskrenejša ljubezen do Boga in bližnjega. In ko Bom znova prišel, ne Bom prišel sam, ampak Me bodo vsi Moji, ki so z Menoj v Mojih nebesih, spremljali v velikem številu in okrepili svoje brate, ki še vedno hodijo v mesu na zemlji. Torej bo obstajala resnična skupnost med že najblaženejšimi duhovi nebes in človeškimi bitji na tej zemlji, kar bo zagotovo največja tolažba ljudem tistega časa. In sedaj veste vse, kar je potrebno vedeti. Delajte po tem in boste pridobili Večno Življenje, kajti Jaz Vas bom obudil na Sodni Dan!"

"Ne morem vam povedati leta, dneva ali ure Mojega Prihoda, ker je vse na tej zemlji odvisno od popolnoma svobodne volje človeštva. Potemtakem tudi noben angel v nebesih tega ne ve; samo Oče ve, in Bo to razodel samo tistim, katere je On izbral. Poleg tega, če imate takšno pred­spoznanje, to nujno ne služi odrešitvi duše. To bi služilo samo tistim, ki so popolnoma prerojeni v duhu, toda za brez številne druge bi bilo to veliko prekletstvo! Torej je za človeštvo bolje, da ne ve vsega vnaprej, kot kaj, kako in kdaj ga bo na tem svetu ta ali ona stvar doletela ali ga mora doleteti. Rečem vam: Prišel bo čas, ko boste (preko potomcev vaše vere) spraševali, kot to počnete sedaj, kdaj bo prišel dan Sina Človekovega? Želeli Ga bodo videti in kljub temu Ga ne bodo videli v skladu z njihovim hrepenenjem. V tistem času se bodo mnogi pojavili in govorili z modro držo: Poglejte tukaj, poglejte tam in to je ta dan! Toda ne sledite takšnim prerokom! Dan Mojega Prihoda bo podoben svetlobnemu blisku, ki se bo raztezal preko oblačnega neba od vzhoda proti zahodu, ki bo osvetljeval vse pod nebom.

Vendar bo pred tem Sin Človekov veliko pretrpel. Njegov rod ga bo popolnoma zavrnil, namreč Judje in Farizeji in kasneje tisti, kateri se bodo imenovali novi 'Judje in Farizeji'. In kot je bilo v Noetovem času, bo tudi takrat, ko bo Sin Človekov ponovno prišel. Uživali so v hrani in pijači, se ženili in dajali v možitev do dne, ko je Noe vstopil v ladjo in prišle so poplave in vsi so utonili. Tako se je zgodilo tudi v Lotovem času: Jedli so in pili, sejali in ob delovali polja. Toda ko je Lot zapustil Sodomo, je začel z neba deževati ogenj in žveplo, ter jih vse pobilo.

Glejte, to se bo zgodilo tudi v času, ko bo Sin Človekov ponovno razkrit. Kdor bo takrat na strehi razmišljal o svoji lastnini v hiši, naj ne sestopi s strehe, da bi odšel po njo. To je potrebno razumeti na sledeči način: Kdor ima resnično razumevanje naj ostane v tem razumevanju in naj se ne umakne pod njega, ker bi se bal, da bi zaradi tega izgubil posvetne prednosti! Kajti te stvari bodo uničen. In druga prispodoba ali metafora: Kdor je na polju svobodnega spoznavanja, naj se ne obrne k tistemu, kar je za njim (k starim lažnim naukom in njihovim dogmam), ampak naj se spomni Lotove žene in si prizadeva, da napreduje k resnici.

Jaz vam rečem tudi to: Ob tistem času, bosta dva v mlinu delala isto delo. Eden bo sprejet, to je pravičen delavec, nepravičen in sebičen, pa bo ostal. Kajti kdor si bo prizadeval, ohrani svojo dušo zaradi sveta, jo bo izgubil; toda kdor jo bo izgubil zaradi sveta, jo bo obdržal živo in ji pomagal k resničnemu Večnemu Življenju. 

In Jaz vam tudi rečem: V eni in isti noči duše bosta dva ležala v eni in isti postelji; tudi tukaj, bo eden sprejet, drugi pa bo ostal. To pomeni: Na zunaj bosta dva izpovedala, da sta v enakem področju vere. Prvi bo dejaven v živi  veri in volji, potemtakem bo sprejet v Božje Kraljestvo Življenja in Luči; medtem ko bo drugi prisegel le na zunanje čaščenje, ki ne vsebuje nobene notranje žive-vrednosti za dušo in duha. Ker je njegova vera mrtva in brez del ljubezni do svojega bližnjega, ne bo sprejet v živo in svetlobno Božje Kraljestvo. In tisti, ki bo delal na istem polju samo za svoje lastne samointerese in brez notranje vere, kot Farizeji, bo ostal zadaj in ne bo sprejet v Božje Kraljestvo Življenja in Luči. Glejte, tako bo, ko bo Sin Človekov ponovno prišel! Če je v vas, kot rezultat tega zaporedja, Moj Duh globlje prodrl, boste bolj razsvetljeno razumeli vse, kar Sem vam kdarkoli povedal. Vendar vam sedaj ne morem bolj razjasniti teh razglasov.

Vendar pa, če ste popolnoma odločeni, da boste izvedeli "kdaj" in "kje", si zapišite: Kjer je mrhovina, se zbirajo orli! Sedaj poglejte na brezbrižni in brezverni farizejizem in boste videli mrhovino. Vendar sem Jaz in vsi, ki Vame verujejo, Judje in Pogani, orli, ki bodo popolnoma požrli mrhovino. Torej je dušina noč greha mrhovina, okoli katere se je začela širiti svetloba življenja, ki uniči mrhovino tako, kot jutro uniči noč z vsemi njenimi meglicami in prividi. To se sedaj dogaja pred našimi očmi z brezbrižnim Judaizmom, kateremu manjka resnica in zaupanje, ki se je spremenil v mogočno mrhovino, ki bo doživela svoj konec čez petdeset zemeljskih let. Tako bo tudi kasneje s cerkvijo in njenim naukom, kateri sedaj Jaz postavljam temelj. Tudi ta bo postala celo slabša mrhovina, kot je sedaj Judaizem. Zaradi tega jo bodo svobodni orli svetlobe in življenja napadali z vseh strani in jo požirali kot svetovno-onesnaženo mrhovino z ognjem resnične ljubezni in z mogočnostjo njene svetlobe iz resnice. In lahko da bo do takrat preteklo nepolnih dva tisoč let, če računamo od časa Mojega Življenja na zemlji, kot sem vam že namignil ob drugih priložnostih.

Vendar če bodo v tem času, ko Sem še vedno v mesu na zemlji, ko hodim med vami in vas učim, nekateri že začeli potovati v Mojem Imenu, da bi razširjali Moj Nauk za pridobivanje svojih lastnih koristi in dodali svojo lastno nečisto seme, iz katerega bo kmalu zrastlo veliko peklenskega plevela med borno pšenico. Ali bo potem presenečenje, če se bodo v kasnejših časih pojavljali toliko bolj lažni in nepozvani učitelji in preroki v Mojem imenu, ki bodo ljudem z mogočno besedo in z mečem v roki vzklikali: 'Poglejte Tukaj je Kristus!' ali 'Tam je On!' Če bi vi, ali kasneje vaši potomci, to slišali, ne verjemite takšnim vreščačem! Kajti po njihovih delih jih bo lahko spoznati, kot drevesa po njihovih sadežih. Dobro drevo obrodi dobre sadeže, vendar grozdje ne raste na trnoviti živi meji, in na osatu ne rastejo nikakršne fige.

Vseeno sem vam že povedal iz česa sestoji Božje Kraljestvo in kako in kje se razkriva v samemu človeku. Torej boste gotovo razumeli, da tistim, ki bodo vzklikali: Poglej sem, poglej tja! ne morete verjeti. Tako ko  duh v človeku in vse življenje in razmišljanje, čutenje, znanje in volja izvirata iz njega samega in s tem tudi Božje Kraljestvo, je tudi resnično živo-kraljestvo duha samo v človeku in nikjer zunaj njega. Ko enkrat nekdo to dojame skladno z njegovo polno živo resnico, ne bo večno nanj vplival nobeden lažni prerok. Vendar kdor se v razumevanju svojega srca obnaša kot vetrnica, ki se obrača po vetru ali se upogiba kot trsje v vetru, bo seveda težko našel nebeški mir življenja, ki je napolnjen s svetlobo resnice! Torej bodite resnični kamni življenja, katerih ne morejo premakniti viharji ali veliki valovi!

Božje Kraljestvo v Meni je prišlo k vam in je sedaj med vami, vendar to ni dovolj za pridobitev in ohranitev dušinega večnega življenja, ker čeprav je Božje Kraljestvo v Meni prišlo k vam, še ni preželo vašo najglobljo notranjost. To se lahko in se bo zgodilo le, ko boste ne oziraje se na svet, popolnoma sprejeli Moj Nauk v svojo voljo in s tem v njej postali polno dejavni. Ko se je enkrat to zgodilo, ne boste več govorili: Kristus in z Njim Božje Kraljestvo je prišel med nas in biva med nami. Namesto tega boste rekli: Sedaj ne živim več, ampak Kristus živi v meni! Če je z vami tako, boste tudi popolnoma in živo spoznali, da Božje Kraljestvo ne prihaja z zunanjim pompom k in v človeka, ampak se razvije le znotraj človeka in dviguje dušo k Večnemu Življenju. "

"Glede na Moje Besede o stanju vere človeštva v oddaljeni prihodnosti, ko bo Sin Človekov prišel še enkrat na to zemljo, vam povem, da bo v celoti našel še manj žive vere kot sedaj. Kajti v tistih časih bodo ljudje, zaradi vztrajnega raziskovanja in računanja pod široko razvejanim drevesom znanja, zelo napredovali v mnogih znanostih in veščinah. Dosegli bodo čudežne stvari s sedaj še neznanimi naravnimi zemeljskimi silami in bodo rekli: Poglejte! To je Bog in ni drugega! Na takšen način ne bodo ti ljudje imeli pravzaprav sploh nobene vere in ko se bom Jaz vrnil na to zemljo, ne bom našel nobene vere med temi ljudmi.

Drugi veliki del človeštva se bo znašel v veliko bolj gostem in temnem praznoverju, kot vsi pogani sveta v tem času. Ti bodo imeli dolgo časa učitelje, predstavnike in zaščitnike v velikaših in mogočnih zemlje. Toda otroci sveta, dobro opremljeni z znanostjo in umetelnostjo, bodo zatrli to praznoverje z veliko silo in bodo s tem spravili v zadrego velikaše in mogočne zemlje. Zahvaljujoč znanosti in vsej umetnosti, bodo ljudje, ki so bili dolgo časa zadržani v prisiljeni temi, začeli spoznavati, da so bili zadržani v suženjstvu samo, da bi služili posvetni časti in razkošju velikašev in mogočnežev, ki sami nimajo nobene vere. In ko Bom takrat prišel, tudi ne Bom našel nobene vere med ljudmi tistega časa! Vendar ko bodo enkrat slepi začeli gledati svetlobo zaradi znanosti, bo veliko število teh postalo privrženo tistim, ki so bili v glavnem odgovorni za njihovo osvoboditev iz težkega suženjstva velikašev in mogočnežev. In če bi Jaz takrat prišel in rekel: 'Poslušajte, vi narodi zemlje! Sedaj še enkrat prihajam k vam in vam bom ponovno pokazal pravo pot k Večnemu Življenju vaših duš!' Kaj bodo tisti, ki so brez vere, potem rekli? Odgovorili Mi bodo nekako takole: 'Prijatelj, kdorkoli že si, nič več o tej stari ponošeni in na srečo izhlapeli norosti, zaradi katere so, od časa njenega začetka, bili preliti potoki nedolžne krvi. Sedaj smo zvesti znanosti in vsem vrstam umetnosti in zaradi tega živimo v miru in spokojnosti, prepričani edino v časovni obstoj. Veliko bolj radi imamo časovno, toda mirno in čisto življenje, kot pa nebesa z vsemi blagoslovi, katera je potrebno doseči z neskončnim trpljenjem in ki so še vedno dvomljiva!'

Vi pravite: 'Gospod, ne dopusti, da se nobeni lažni preroki nikoli ne vzdignejo v Tvojem Imenu! Vendar če Ti Sam hočeš, da se tako zgodi, mora biti Tebi sprejemljivo, da ne najdeš nobene vere med ljudmi v času Tvojega Prihodnjega Prihoda na zemljo!' K temu Jaz rečem: 'Resnično je dokaj pravilno, da kratkovidni človeški razum sodi v skladu z lastnim vpogledom in nič več se ne more temu oporekati, ker se tiče te strani sveta. Toda Bog, kot Stvarnik in večni Ohranjevalec vseh stvari in bitij, razmišlja drugače in ima popolnoma različne zamisli in načrte z vsem, kar je Sam iz Sebe ustvaril! In tako tudi On najbolje ve, zakaj dovoli, da se zgodi to ali ono med ljudmi te zemlje. Šele na koncu bo vso praznoverje pometeno z obličja zemlje z orožjem znanosti in umetnosti, medtem ko nobeden človek ne bo v najmanjšem zapeljan v njegovi svobodni volji. Posledica tega bo navsezadnje popolno pomanjkanje vere med ljudmi, toda to bo trajalo le kratek čas. V tistem času, Bom blagoslovil pradavno drevo spoznanja in drevo življenja v človeku bo znova pridobilo njegovo prvotno moč. Takrat bo en pastir in ena ovčja čreda! V teh prihodnjih časih Bom težko našel takšno vero, kot je v sedanjem času, vendar bo ta vera drugačna! Sedaj si ne morete predstavljati iz česa bo sestavljena ta vera! Kljub temu se bodo stvari zgodile, kot sem sedaj napovedal!'

Nauk, ki vam ga sedaj predajam je Božja Beseda in bo večno obstajala. Potemtakem bo tem ljudem dan enak nauk, katerega ste od Mene prejeli. Vendar jim v tistem času ne bo podan zakrit s tančico, temveč popolnoma razkrit glede na njegov nebeški in duhovni pomen. V tem pogledu bo obstajal novi Jeruzalem, ki se bo spustil iz nebes na to zemljo. Samo v njegovi luči bodo ljudje spoznali, v kolikšni meri so njihove predhodnike zavajali lažni preroki tako, kot sedaj Farizeji zavajajo Jude! Takrat ne bodo več krivili Mene ali Moj Nauk za vso nesrečno zemeljsko bedo, ampak samo zelo sebične in tiranske lažne učitelje in preroke in bodo natančno spoznali, kakšne vrste ljudje so bili. Ko vendar najsvetlejša svetloba novega Jeruzalema sveti na celotno zemljo, bodo potem lažnivci in prevaranti popolnoma razkriti in nagrajeni po njihovih dejanjih. Višje kot si bodo predstavljali da so, nižje bodo padli."

"Veliko vam lahko še povem in razkrijem, toda tega še ne bi mogli prenesti. Toda ko bo duh resnice iz Mene prišel nad vas, vas bo vodil v vso resnico in modrost, in takrat se boste popolnoma znašli v svetlobi novega Jeruzalema. Vendar ali boste potem zmožni prenesti svetlobo vašim učencem je vprašanje, na katerega vam je težko odgovoriti. Sedaj si ne morete niti zamisliti velike in obsežne znanosti in spretnosti, katere bo prihodnje človeštvo razvilo in kako bo to v pomoč pri redčenju vsega praznoverja med človeštvom. Toda kje na tem svetu lahko sedaj nekdo govori o neoporečni znanosti, ki temelji na dobro-preračunani resnici? In kakšna umetelnost je iz takšne znanosti izšla? Kjerkoli bo med ljudmi obstajala iz tega izhajajoča takšna znanost in umetelnost, bo več kot tri-četrtine teh človeških bitij namočeno v slepo praznoverje.

Vendar ne more nobena visoka nebeška resnica temeljiti na takšnem gnilem sadju z neblagoslovljenega drevesa spoznanja. Če bi vztrajali v tej smeri, bi prišlo v obstoj takšno sadje, katero bi lahko metali za hrano zmajem, ne pa da bi služilo za človeško hrano. Glejte in zapomnite si: Iz takšnega sadja bodo izšli lažni preroki z lažnimi doktrinami in varajočimi čudeži in bodo pokvarili več kot tri-četrtine zemlje! Kajti prizadevali si bodo, da združijo Moj Najčistejši Nauk Resnice z znanostjo, ki je pomešana s praznoverjem (napačnimi zaključki) in združiti njihove nazore z dokaj jalovo umetelnostjo, z namenom, da jo napravijo bolj sprejemljivo za človeštvo. Zaradi tega bo Moj Nauk seveda postajal neprenehoma bolj onesnažen. In znanost in umetelnost, polna praznoverja, bosta na ta način tonili vedno globlje v staro temo, bolj kot kdajkoli od začetka človeštva. Na koncu bosta samo za kratek čas, postali lastnina lažnih prerokov, da bi lažje za sebe pridobili ljudi, kateri so bili prepuščeni nevednosti.

Vendar tako ne bo ostalo. Kajti ob pravem času Bom obudil neomadeževano znanost in umetelnost, in z vrhov streh se bo razglašalo, kako služabniki Balama izvajajo svoje čudeže! Neoporečna znanost in neoporečna umetelnost bosta na ta način postali nevidni predhodnici in začetnici v Mojem imenu nasproti staremu praznoverju. Ko bo enkrat Agijev hlev preko njiju očiščen, bo Moja Vrnitev lahka in zelo učinkovita. Kajti Moj Naj čistejši Nauk Življenja se bo povsod z lahkoto združeval z neoporečno znanostjo človeka, ter s tem dajal človeštvu popolno svetlobo življenja, kajti ena neoporečnost ne more nikoli onesnažiti druge.

Zato, da bi sčasoma dosegli, da bo v celoti očiščena človeška znanost in iz nje izvirajoče spretnosti, jim mora biti pridigan Moj Nauk in mnogi malikovalski idoli, skupaj z njihovimi duhovniku in templji, morajo biti uničeni! Ko se bo enkrat to zgodilo in se bo Moj Evangelij pridigal človeštvu, čeprav preko mnogih lažnih prerokov, bo samo takrat možno postopno očiščevanje znanosti in umetelnosti. To bo potem podobno blisku svetlobe, ki svetlo osvetljuje vse na zemlji od dviga do spusta. Dvig označuje duhovno in spust označuje naravno!

Posameznik ne more nikoli dojeti globokih onostranskih resnic v njihovi polni globini, če ne pozna tal na katerih stoji in hodi kot naraven človek. Zaradi tega Sem vam Jaz Sam že obrazložil mnogo stvari na področju posebnih naravnih pojavov tega sveta. Pokazal sem vam sonce, luno, vse planete in celotno brezkončno veliko zvezdnato nebo. Na ta način Sem vam povedal, da posameznik lahko popolnoma ljubi Boga le takrat, ko Ga vedno bolj in bolj, v nenehno čistejšem pojmovanju, spoznava v Njegovih neštetih Delih. Toda glavna stvar je in ostane neutrudno prizadevanje k popolnemu prerojenju duha v duši. Samo takrat je človek povišan k vsej resnici in modrosti. Takrat poseduje popolno in nepretrgano svetlobo iz zemeljskega v neomadeževano duhovno nebeško, in s to lučjo - tudi večno življenje. To je potem neskončno veliko več kot vsa znanost o naravnih stvareh! Kaj bi koristilo človeškemu bitju, če bi lahko resnično in podrobno prepoznal in sodil vse stvari in naravne pojave od največjega do najmanjšega, vendar bi bil pri tem še vedno toliko oddaljen od prerojenja duha v duši, kot je ta zemlja od nebes! Ali bi mu lahko vsa znanost pridobila večno življenje?

Starodavna znanost notranjih korespondenc ali ustreznosti je dostopna le tistim ljudem, ki niso nikoli omahovali ali oslabili v verovanju in zaupanju v Edinega resničnega Boga, Ga kot Očeta vedno nadvse ljubili, in ljubili svoje bližnje kot sami sebe. In to zato, ker zgoraj omenjena znanost predstavlja notranjo pisavo in način izražanja duše in stalno­-bivajočega duha v njej. Kdor je izgubil ta način izražanja ni zmožen razumeti njene pisave in v njegovi posvetno mrtvi svetlobi, se mu ta način izražanja zdi bedast. Kajti življenjski pogoji duha in duše se razlikujejo od tistih fizičnega telesa. To se tudi nanaša na duhovni sluh, vid, čutenje, mišljenje, govor in besedo, kateri so sestavljeni iz drugačne osnove med človeštvom v naravnem svetu. Zato se karkoli duhovna bitnost naredi ali govori, lahko razumljivo predstavi naravnemu človeku samo preko znanosti o korespondencah. Človeštvo je izgubilo to znanost po lastni krivdi. S tem je samo odrezalo kakršnokoli komunikacijo z duhom iz vseh področij in vseh nebes, in posledica tega je, da ne more več razumeti ali dojeti duhovno v pisavi. Zapisane besede prebira glede na slepe glasove naučenih zvokov mrtvih črk in celo ne more razumeti ali dojeti njihove vsebine, ker so črke mrtve in nihče jih ne more oživiti; ampak samo notranje skriti pomen črk, prav tako kot življenje samo, lahko vse oživi.

Če ste to razumeli, stremite predvsem k prerojenju duha tako, da Božje Kraljestvo lahko postane oživljeno in polno dejavno znotraj vas. Takrat boste še enkrat dosegli znanost o korespondencah med materijo in duhom. Brez nje ne morete nikoli razumeti Mojzesa ali drugih prerokov v globini žive resnice, ampak boste utonili v neveri, dvomu in grehu, namesto da bi se izognili številnih nevarnosti, ki grozijo, da vas bodo pahnile v prepad.

Sedaj Sem vam dovolj jasno pokazal kako in na kakšen način se Bom povrnil k ljudem na tej zemlji.

Ob priložnosti Mojega Drugega Prihoda ne bom nikjer zopet rojen kot otrok iz ženske, ker Moje Telo, kot tudi Jaz kot duh, ostane poveličano preoblikovano v večnosti, in tako ne bom nikoli več potreboval drugo telo, kot je to, katero Imam sedaj na zemlji. Najprej Bom prišel nevidno v "oblakih iz nebes", kar pomeni: Najprej se bom človeštvu približal preko resničnih jasnovidcev, modrecev in novo-­obujenih prerokov. In v tistem času bodo prerokovale tudi deklice in dečki bodo imeli jasnovidne sanje, ki bodo napovedovale Moj Prihod. Številni jih bodo poslušali in popravili svoje poti, vendar jih bo svet imel za sanjače in jim ne bo verjel, kot je bil tudi primer pri prerokih.

Na ta način Bom, od časa do časa, obudil človeška bitja, katerim Bom preko srca v njihovo pero narekoval vse to, kar se sedaj tukaj med Mojo Prisotnostjo, dogaja in govori. Človeška bitja bodo v tistih časih, skoraj vsak med njimi bo znal brati in pisati, zmožna brati in tudi razumeti nove knjige. Po tej poti bo razširjanje Mojega Nauka iz nebes, ki bo na novo in neomadeževano podan, doseglo ljudi po vsem svetu in to veliko hitreje in učinkovito, kot je to sedaj mogoče, z glasniki v Mojem Imenu, z govorjeno besedo.

Na ta način bo Moj Nauk prinesen k ljudem dobre volje in dejavne vere in ga bo spoznala najmanj tretjina človeštva. Takrat bom tudi Jaz, sem in tja, osebno prišel k tistim, ki Me najbolj ljubijo, in ki najbolj hrepenijo po Moji Vrnitvi in ki bodo polni žive vere. In Jaz Sam bom iz njih oblikoval cerkvene skupnosti, katerim se ne bo mogla upreti nobena sila na zemlji. Kajti Jaz bom njihov Vrhovni-Poveljnik, njihov večno-nevidni Junak, in bom sodil vso mrtvo in slepo posvetnost. Tako bom očistil zemljo njene starodavne umazanije. Vendar bodo v času novih jasnovidcev in prerokov velike stiske  in trpljenje med ljudmi, kakršnih še ni bilo na tej zemlji. Zaradi Mojih Izvoljenih bodo trajale le kratek čas tako, da se jih ne polastil obup pri  njihovemu napredovanju proti odrešitvi. Kakorkoli, v tej deželi, kjer Me tempeljski Judi sedaj preganjajo kot zločinca in me zasledujejo iz kraja v kraj, in ki bo tedaj trepetala pod nogami najmračnejših poganov, se ne Bom najprej osebno pojavil. Toda v pokrajinah druge celine, ki je sedaj naseljena s pogani, Bom osnoval novo Kraljestvo: Kraljestvo Miru, Sožitja, Ljubezni in Trajne-Žive Vere. Tam ne bo več obstajal nobeden strah pred smrtjo telesa med ljudmi, ki hodijo v Moji Luči, in ki bodo v stalnem stiku z angeli iz nebes.

Zemlja je Moja vsepovsod in Jaz vem, kje bo Moja Vrnitev najbolj učinkovita za celotno zemljo. Toda v tistem času, ko se bodo ljudje lahko medsebojno pogovarjali iz enega konca zemlje na drugega s hitrostjo bliska, in bodo z uporabo duhov vezanih v ognju in vodi lahko potovali preko najdaljših ravnin zemlje, hitreje kot najsilovitejši vihar; in ko bodo tudi ladje, gnane z istimi silami, prečkale oceane v najkrajšem času, bo mogoče z lahkoto razširjati novice o Moji Osebni Vrnitvi v zelo kratkem času preko celotne zemlje, in tudi v Azijo.

Toda tukaj obstaja vprašanje: Ali bodo novicam verjeli slepi in gluhi pogani te celine? Jaz bi lahko rekel: Malo verjetno, dokler ne bo očiščeni z Veliko Splošno Sodbo!

Obstaja širna dežela globoko na zahodu, ki jo z vseh strani obdajajo oceani in ni nikjer nad vodo povezana s starim svetom. Iz te dežele (Amerike) bodo ljudje najprej slišali velike stvari in te stvari se bodo tudi pojavile na zahodu Evrope. Posledica tega bodo svetli, žareči in odbijajoči žarki: Nebeške luči se bodo srečale, spoznale in podprle druga drugo. Iz teh luči se bo oblikovalo Sonce Življenja, ki je novi, popolni Jeruzalem in v tem Soncu se bom Jaz vrnil na zemljo. To nebo in ta zemlja bosta sčasoma prešla, toda Moje Besede, katere sem vam izrekel, ne bodo prešle!" 

Jakob Lorber in Gottfried Mayerhofer
Kristusov prihod