Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Padec Rima

...Po zavzetju Rima bo vstal en edini mož, obdan z veliko svetostjo, kot pravi Joahim v knjigi Edinost. On bo povzdignjen na rimski stol kot apostolski (!) mož. Skozi njega bo Bog izvršil tako velike čudeže, da ga bodo vsi ljudje spoštovali in si nihče ne bo usodil nasprotovati njegovemu redu. On bo imel veliko fevdov in bo preklel obresti in odredil bo, da naj duhovniki živijo od desetine in prostovoljnih darov. Prepovedal bo razkošje v oblačilih in vse, kar je nepoštenega. In zapovedal bo, da se oznanja čisti evangelij!

Tako bo ta sveti mož nekaj časa v papeštvu, nekako štiri leta, in potem bo odšel duhovno h Gospodu. Kmalu zatem bo Bog obudil druge tri svete može, enega za drugim, kateri bodo v kreposti in čudežnih znamenjih enaki, potrdili bodo zgodovino in govore prejšnjih. Pod to vlado bo cerkev zopet rasla in te može se bo imenovalo za angelske pastirje..."

To je prerokovanje o štirih "angelskih papežih", ki so po zavzetju Rima (torej po Petru II, zadnjemu iz stare vrste papežev), kot novi duhovni ljudski vodniki predvideni po božjem načrtu. Z njimi bo duh "vodnarja" tudi prišel v Rim in oblikoval iz "urbo aeterna" (večno mesto) smiselno tam "Novi Jeruzalem".

Tako učijo stari vidci in modrijani!

Po notranji besedi prejel Jakob Lorber