Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

Papež Pij IX

1. Iz Rima ne bo nikoli svetlo... Vi veste, da prava Luč kot pravo Božje kraljestvo nikoli ne pride zunanje z materialnimi podobami, temveč v vsej tišini notranje v človeka, neopazno kot gorčično seme, položeno v zemljo, vzklije kot nežna rastlinica in zraste v grm.
3. Ta Luč, to pravo Božje kraljestvo, ne more nikdar iziti iz Rima pa četudi bi bil papež angel, temveč samo od vsakega posameznega človeka samega. ...
4. Sedanji (l.1847) papež pa je prav pravi posvetni mož in skrbi bolj za politiko, kot za svoje okrožje! …On uporablja cerkveno za čisto politične namene. Sem in tja napravi kaj koristnega, toda njegovi nasledniki bodo že zopet to uničili, kakor se je to že dogajalo.
5. Iz njegovega cerkvenega delovanja bo v nebesih malo ali prav nič sprejetega, razen kot nekaj svetovno zunanjega.
6. ...On se imenuje "hlapec hlapcev", poleg tega pa se naziva "sveti oče", ker hoče biti vladar nad vladajočimi!
7. Tako manjka papežu celo prvenstveno znamenje Božjega kraljestva, brez katerega ne more večno nihče priti do Luči nebes!
8. Od koder pa se ne pričakuje Luči, od tod more priti samo tmina! ...
9. Kar se tu dogaja, je samo zunanje. Notranje nasprotno bo obsojeno kot "skrivnost vseh skrivnosti" in to je tako dobro kot prav nič!
10. Kjer je Bog, ki je večni osnovni vir vsega življenja, neka "skrivnost" - kako naj bo življenje in njega Luč?!
11. Bog je v vsem osnova, prvi pogoj vsega bitja, tako tudi glavna Luč vse Luči in mora biti privzet in priznan, če naj bo vse drugo, kar je iz Njega, priznano!
12. Jaz menim, če sem Jaz pri vas samo majhna Luč v hiši, boste vi lahko spoznali, kaj naj se pričakuje od Rima, dokler bo, kakor je in kako je bilo!
13. Ne verujte pa, da bo odvisno od Rima, ali Luč ali Noč - temveč vse je to odvisno od Mene! - Ko bo prišel pravi čas, bo Luč podnevi in Rim bo "velikemu dnevu Duha" le toliko ovira, kot je nekdo zmožen Soncu prepovedati njegov vzhod!

Nebeški darovi (Jakob Lorber), Izvleček: str. 369: Rim in prihod Božjega kraljestva (papež Pij IX) 8.7.1847
Februar 1997, Rudolf Arh