Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

8836 APOSTOLSKA DELA 7,55 - 56
4. avgust 1964: knjiga 93 Bertha Dudde

Zakaj se ne držite Moje preproste razlage, da vam ljudem nisem viden v svojem bitju, ki bi vas použilo, če bi hotel zasijati nad vami v vsej polnosti svoje moči ljubezni? Zakaj se ne zadovoljite z razlago, da sem si v Jezusu ustvaril obliko, da bi bil lahko vam viden? Vodili boste jalov boj proti tistim, ki želijo spoznati mene in Jezusa ločeno, ki se zanašajo na poročila, ki jih ne razumejo, saj njihov duh še ni prebujen.

Boga nihče ne more videti.... ne da bi propadel.... V Jezusu sem vam viden. Ko ljudje trdijo, da so videli mene in Jezusa, je napaka očitna, saj to nikoli in nikakor ni mogoče. Tudi apostoli, razen nekaterih niso mogli razumeti te skrivnosti, zato so se pojavila poročila, ki ne ustrezajo resnici...., ki jih je treba vedno izpodbijati, kadar se govori o Božanstvu poleg Jezusa.

Štefan je res videl odprta nebesa in videl je tudi Jezusa v sijočem sijaju, videl ga je kot Boga, toda ljudje okoli njega so njegov obraz povezovali s povsem človeškimi pojmi in stavek "kjer sedi na Božji desnici" je bil dodan s strani človeka...., saj to ni mogoče, ker sta Jezus in Bog eno.... Jaz sem neizmerno svetel ogenj, ki se vam ne more prikazati in ga v svoji nepopolnosti ne morete videti. Tudi v stanju vaše popolnosti bi se vas tako neizmerno močno dotaknil, da bi propadli. Kdor torej pravi, da vidi "Mene in Jezusa na moji desnici", je še vedno vezan na Sveto pismo, ki ga sam ne more razumeti, saj mu govori v podobah. Besed Svetega pisma,  kakor jih je oznanjal Štefan, ko je bil sposoben duhovnega videnja pa ne ponovi.

In enako je s temeljnim naukom Cerkve, ki pravi, da "Jezus sedi na Božji desnici". Nastal je zaradi zgrešene ideje.... To je bil razlog za odpad od Boga, saj ga bitja niso mogla videti, ker se jim ni razkril kot bitje.... zato si je ustvaril obliko, v katero je izžareval samega sebe.... Zato sem postal eno s to Jezusovo obliko....

Enako velja za nauke mormonov, ki prav tako ne morejo razumeti utelešenja Boga v Jezusu in zato zagovarjajo nauk o treh bogovih. Tem želim povedati naslednje: mislite, da se ne morete ločiti od tega nauka, vendar morate vedeti, da se ga več ne boste učili tako, kot je nekoč izhajal od Mene. Tudi vi ste imeli Mojo besedo v vsej resnici, a kaj ste naredili iz nje? Kar izvira iz Mene, je najčistejša resnica, ki pa vam ni več znana. Iz tega ste ustvarili napačen nauk, ki se v marsičem razlikuje od resnice. Zdaj poskušate ta napačni nauk prenesti tudi na tiste, ki jih sam učim..... Vendar vedno znova izberem zase primerno posodo, v katero lahko vlijem svojega duha in ta lahko v temo duha vnese svetlo svetlobo.... vas lahko razsvetli o tistih problemih, ki vas kot vprašanja vznemirjajo.... in iz tega bo izhajal blagoslov, kajti le resnica vas bo pripeljala do cilja.

Nenehno si prizadevam, da resnico usmerjam na zemljo, da nihče, ki ga resnica zanima, ne more reči, da ga nisem nagovoril. Le iskreno si jo morate želeti, sicer vam je ne morem posredovati, saj je to Moj pogoj, od katerega ne morem odstopiti. Potem vam bo resnica zagotovo posredovana in zagotovo boste dosegli svoj cilj....  večno boste blagoslovljeni.... Amen

Bertha Dudde