Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

0783 Kanonizacija
21. februar 1939: knjiga 16  Bertha Dudde

Ker stojiš v tako varni zaščiti, zagotovo ne boš tvegala, da bi nasprotovala Božji volji. Nešteto duhovnih bitij je namreč zaskrbljenih za uspeh tega dela in tvoje duhovne blaginje, zato ti tudi zagotavljajo svojo zaščito, da boš lahko nemoteno in brez zadržkov prejela vse, kar ti je duhovno ponujeno. Preko tebe je potrebno človeštvu odgovoriti še na številna vprašanja, rešiti številne težave in odpraviti številne dvome, zato sta nenehno potrebna tvoja predanost in prizadevnost. Z večjo voljo in veseljem boš opravljala to delo, lažje boš razumela, kaj ti sporočajo onstranske sile. To obvestilo ti je zato danes namenjeno, saj se dotika zelo sporne teme:

Kanonizacija pri mnogih ljudeh vzbudi jezo, ker gre po njihovem mnenju za poseg v božji zakon in sodbo. Toda tisti, ki so se čutili upravičene in poklicane, da ustanovijo občestvo svetnikov, so si v resnici prisvojili sposobnost presojanja, ki presega človeške zmožnosti. Nikoli namreč ne bodo imeli dovolj spoznanja...., da bi takšno kanonizacijo izpeljali povsem pravilno. (Ps 144,4)

Kaj želijo ljudje vedeti o notranjem življenju druge osebe.... Samo Bog lahko vidi v človekovo srce, samo On lahko izmeri stopnjo ljubezni zemeljskega otrok.... Samo On sam lahko deli po zaslugah in zna presoditi notranjo naravo, zrelost duše (2Kor 4,16).... Zato so ljudje nezakonito ustvarili duhovno skupnost (Pavlovo pismo Laodiceji) , ki je kot taka postala središče vsega čaščenja in molitve, kar resnično ne more biti v duhu nebeškega Očeta, saj je posledica tega ločitev zemeljskega otroka od Očeta in ne intimen odnos z njim.

Človek se v molitvi ne obrača več k samemu nebeškemu Očetu, ampak skuša doseči cilj s posredovanjem, to pa bo vedno oviralo pravilen odnos z Očetom. Duhovna bitja, ki skrbijo za vas ljudi, je zagotovo Bog izbral za to službo; podpirajo vas z vso svojo duhovno močjo, pazijo na vas in vas varujejo, ter skrbijo le za vaš duhovni napredek. Kdo je dodeljen za vaše varstvo, pa je odvisno od Božje volje, saj vi ljudje nimate pravega spoznanja, kateremu bitju se morate zaupati, da bi duhovno dozoreli in imeli največjo korist za odrešitev svoje duše.

Ko si ljudje na zemlji lastijo posegati v sodbo večnega Božanstva in se imajo upravičene za kanonizacijo ali obsodbo ljudi, je to tako rekoč poseganje v Božjo sodniško službo. To je neizpodbitno pričevanje o častnem, Bogu prijaznem načinu življenja, ki pa ga ne more dokazati noben človek. Dokler človek hodi po zemlji, se moti in njegova sodba torej ne bo nedotakljiva.

Kdor navzven kaže, da živi Bogu všečno življenje, je v svoji notranjosti pogosto še vedno daleč od tega in prav tako bo človek, ki je v zemeljskem življenju prezrt, zelo pogosto stal v luči, saj je njegovo notranje življenje čisto in njegovo srce na zemlji je postalo ljubezen. Zato naj si ljudje na podlagi lažnega razumevanja ne prisvajajo pravice, ki ni njihova, kajti kanonizacija ni blagoslov za človeštvo (glej - kanonizirani v onstranstvu), temveč je zavajanje tistih, ki iščejo resnico.... Amen.

Bertha Dudde