Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

0598 ODGOVOR KATOLIŠKI DUHOVŠČINI.... PESEM....
28. september 1938: knjiga13  Bertha Dudde

Kakor vam je naročeno, tako boste hodil po svoji poti na Zemlji. Lahko se soočite z mnogimi nevarnostmi, vendar so te dovoljene od zgoraj z namenom krepitve volje, zato le premaknite vse svoje skrbi v srcu pred Boga in se prepustite njegovemu varstvu, in vse te nevarnosti se bodo izkazale za majhne in premagali jih boste.

In zdaj prisluhnite Božanskemu glasu in poslušajte: Enako bo prikazano vsem tistim, ki imate danes predsodke do Njega in zato vedite, da vas je vodila Gospodova volja in ste le izvrševali njegov ukaz, kar naj prinese luč tudi tistim, ki imajo voljo vedno delati in učiti, kar je prav. In kako pogosto se bo torej Božji duh še spustil na ljudi.... Resnica bo želena in iskana, ljudem po vsem svetu pa ne bodo prihranjeni notranji duševni boji, in to je tisto, na kar cilja večno Božanstvo.... namreč, da človek povzdigne svoje misli k Bogu in ga prosi za luč resnice. Če drug drugega poučujete le v nauku, ki ste ga prevzeli od svojih očetov, in ne upoštevate, da vam samo Gospod zagotavlja čisto resnico, boste vedno ostali v zmoti.... Gospod je namreč vso moč položil v svojo Besedo, ki je izšla iz Njega, vendar te moči ni razširil na pozneje spremenjeno učenje pod njegovim imenom.

Kako raznovrstno Gospod razodeva sebe in svojo voljo in kako malo so ta razodetja sprejeta. Človeška volja nasprotuje njegovim naukom in klic od zgoraj ostane neuslišan.... In redki, ki mu sledijo, ne najdejo vere pri ljudeh. In tako se bo Božanstvo sedaj izrazila še bolj vidno, in Njegova pripravljenost ga bo podprla s polno voljo..... Zato to nikakor ne bo dejanje popolnega izražanja volje, temveč le popolna podreditev Božji volji po lastni volji. Vsaka posameznikova izkušnja bi morala biti pokazatelj nenehne dejavnosti in dela Božanstva..... Torej mora Bog razdeliti svojo moč in milost tudi tam, kjer je treba razjasniti povsem duhovne in božanske probleme.

In vsak bi moral to upoštevati in v celoti izkoristiti Božjo milost zase, kar se vedno zgodi z iskreno molitvijo. Če vam je Gospod dal molitev, ste tudi lahko brez skrbi..... Drži svoje obljube in obljublja moč tistim, ki ga zanjo prosijo.... Iščite in našli boste.... Trkajte in odprlo se vam bo.... Kje bi bilo Božanstvo, ki bi dovolilo, da otrok zaman kliče na pomoč....? Ta Bog je samo v razumu tistih, ki ga niso pravilno prepoznali. Toda Oče, ki ga kliče otrok, se ves čas ljubeče sklanja k njemu in ne pusti, da njegova molitev ostane neuslišana. In če ne zaupate, vam ni mogoče pomagati, v veri Vanj je moč in izpolnitev molitve. Imejte Boga pred očmi in v svojem srcu.... Te besede vsebujejo vse.... Spoznajte njegovo stvarstvo in vdano ga boste sprejeli v svoje srce.... In če Njega s svojim srcem lahko objamete, bo tudi On vas objel z vso močjo in vas ne bo več izpustil. In takrat boste razumeli vse, česar svet ne more razumeti....  Njegovo dobroto, Njegovo potrpežljivost, Njegovo usmiljenje. Prepoznali boste svojo šibkost in v njej postali močni.... od zdaj naprej ste varni na Očetove srcu.... Varuje vas, da se ne spotaknete, in še naprej ostaja v vas s svojo milostjo.

In zato se ne bojte, saj ste v Gospodovem Duhu neverjetno močni. On uporablja vaša usta, če mu voljno daste svoje srce, in kdor mu služi z vso dušo, je njegovo orodje tukaj na Zemlji. Usmerja vaše korake po Svoji volji, vam dovoljuje, da govorite po Njegovi volji, in vam daje svojo moč, da potrdite njegovo besedo. In to je njegova ljubezen, ki se izraža skozi večne čase.... ki si vas želi imeti pri sebi in ne bo prenehala vse do večnosti, ki hrepeni po tebi in se do vse večnosti ne bo nikoli ustavila....

(Če se je vaše srce tiho obrnilo k Meni... Potem vas bo Moja volja vodila v obljubljeno deželo....  Za vaše dni na Zemlji bo to vaša luč.... Da vam ne zmanjka moči, da Mi sledite.... Vodil vas bom po poti v večno življenje.... In vam pomagal, da bo vaše prizadevanje večno.... Samo Jezusova spremenitev.... kot Božjega Sina.... Ki mu vsi angeli služijo pri njegovem prestolu.... Da ste zdaj in za vedno.... Pripravljeni služiti le Njemu.... ki vam bo razodel vso slavo.... Ki bo izpolnil vsa vaša hrepenenja.... Da boste lahko gledali Njegovo obličje.... da boste z Menoj v luči....) Amen.

Bertha Dudde