Spletno stran gostuje moj-splet.si
Prenesi vsebino

7551 VERA LAHKO GORE PREMIKA
17. marec 1960: knjiga 80  Bertha Dudde

Vera lahko premika gore.... Toda kdo od vas ljudi ima tako močno vero? Vsi ste še vedno prešibki v veri, ker ste prešibki tudi v ljubezni, kajti le ljubezen daje veri moč, saj je ljubezen sama moč.... In tako stopnja ljubezni pri človeku vedno določa, kako močna je njegova vera. In zato je tudi razumljivo, zakaj lahko človeštvo imenujemo brezversko, kajti ljubezen se je med ljudmi ohladila, zato tam, kjer manjka ljubezen, ne more biti prave, žive vere. Tam, kjer ni več vere, pa tudi človeštvo živi v globoki duhovni temi, saj mu ni mogoče dati močnega znanja in duhovno znanje, ki je posredovano ljudem, ni vernodostojno.... in človeštvo brez vere živi v najgloblji temi, medtem ko je človeku, ki je z ljubeznijo pridobil živo vero, vse svetlo in jasno. In ta oseba mora le povečati stopnjo ljubezni, da bi dosegla vero, ki lahko premika gore.

Vendar je na Zemlji le nekaj ljudi, ki imajo tako močno vero, ti pa so sposobni tudi nenavadnih dejavnosti, ki vedno izražajo njihovo visoko stopnjo ljubezni. 
Sposobni bodo ozdravljati bolnike, sposobni bodo delati čudeže, saj jih moč njihove vere še tesneje povezuje z Bogom, tako da bodo v povezanosti z Njim sedaj sposobni uresničiti vse, kar jim zapoveduje njihova ljubezen.

Kajti vedno bo obstajalo le delovanje ljubezni, ki izhajala iz moči vere. Velika, nezadržna ljubezen jih žene, da pomagajo tistim, ki so v stiski, moč vere pa vedno zagotavlja tudi uspeh njihovega načrta. Vera lahko premika gore.... Tako ni nič nemogoče za osebo, ki tako močno vero, ki jo je pridobila z ljubeznijo, imenuje za svojo.... Toda ljudje bodo o tem vedno dvomili, dokler ne bodo tudi sami živeli v ljubezni, ki jim je že prinesla živo vero, čeprav je dosegla le nizko stopnjo. Živa vera pa je dokaz ljubezni in ljubezen daje tudi luč tistemu, ki si jo želi.... Kmalu bo spoznal moč vere in ne bo mu več težko imeti žive vere.... in potem mora le še povečati stopnjo ljubezni, da bo tudi čutil, da je moč njegove vere vedno večja..... Prav tako bo prepričano zagovarjal to, v kar veruje in čutil bo, da njegova lastna moč raste in ne bo več dvomil, da lahko močna vera premika tudi gore.... Čim ima ljubezen, ima tudi moč in zdaj lahko to moč uporabi, kot mu narekuje ljubezen.... Obrnil jo bo k bližnjemu, ki je v stiski, pomagal mu bo lahko tam, kjer se pomoč pogosto zdi nemogoča, saj ima močno vero in ne deluje sam, ampak z Bogom, ki je v njem.... Amen

Bertha Dudde